Ohhoh. Nostalgisissa "mitä tapahtui vuosi sitten" tunnelmissa päädyin lukemaan blogini kuukautta 11/06 (perustin blogin lokakuun lopussa, eli kohtahan on siis vuosi täynnä). En ollut uskoa, että ne kirjoitukset ovat lähes vuosi sitten kirjoitettuja. Ihan kuin olisin tehnyt ne eilen tai viime viikolla. Muistan monen kirjoituksen kohdalla sen kirjoitustilanteenkin, ja mitä ajattelin tai millainen tunnelma oli. Ja ne asiat joista kirjoitin, nekin tuntuvat tapahtuneen ihan äsken. Ei voi muuta kuin todeta, että vuosi on lyhyt aika.

Vaikka vuosi tuntuukin lyhyeltä, ehtii vuodessa tapahtua kaikenlaista. Enkä tarkoita vain konkreettisia tapahtumia, vaan pään sisälläkin ehtii tapahtua vuodessa paljon. Ei nyt voi sanoa, että kokisin olevani aivan eri ihminen kuin vuosi sitten, mutta ehkä uusi versio itsestäni. Päivittynyt minä.

Tuntuu hassulta, että nuo vanhat kirjoitukset ovatkin sen minun vanhan versioni tekeleitä. Mitä kaikkea olen ehtinyt ajatella ja miten olen ehtinyt muuttua niiden kirjoittamisen jälkeen... Ja kuitenkin tuntuu kuin olisin vasta äsken ne kirjoittanut. Vuosi on siis yhtä aikaa sekä pelottavan lyhyt että todella pitkä aika. Hämmentävää.