Kinkkupiirakka on nyt väkerretty ja osin jo syötykin. Tuli kyllä niin hyvää! Tai varmaan nälkäisenä kaikki maistuu hyvälle, mutta kyllä silti väittäisin, että piirakka oli namiskia. Sovelsin Parasta kotiruokaa -keittokirjan kinkkujuustopiiraan ohjetta sen mukaan mitä kaapeissani sattui olemaan. Siitä syntyi siis:

Kinkku-sipuli-savujuustopiiras

Pohja:
100 g margariinia tai voita
2 ½ dl vehnäjauhoja
½ dl vettä (en kyllä käyttänyt niin paljoa)

Täyte:
100 g kinkkua (käytin HK:n ylikypsää saunapalvikinkkua)
sipulia maun mukaan (laitoin ihan vaan pakastesipulikuutioita)
n. 8 viipaletta Kippari-juustoa, joka on savunmakuista sulatejuustoa (keittokirjan ohjeen mukaan 100g emmentaalia)

Maitoseos:
2 kananmunaa
1 dl maitoa
1 dl kuohukermaa
1 maustemitta suolaa
ripaus valkopippuria

1. Rasva ja jauhot sekoitetaan keskenään. Lisätään vesi ja sekoitetaan tasaiseksi.
2. Taikina vuokaan ja paistetaan 200-225 asteessa 13-15 minuuttia (keittokirja sanoo 225, minä käytin kahtasataa)
3. Tehdään maitoseos
4. Kinkku ja juusto paloitellaan pieniksi.
5. Kinkku, sipulit, juusto ja maitoseos kaadetaan puolikypsälle pohjalle.
6. Kypsennetään pohjaa vielä jonkun verran yli 20 minuuttia, kunnes täyte on hyytynyt.