Tämä päivä oli oikein piristys. Heräsin aamulla ihan pirteänä ja rupesin heti kirjoittamaan postikortteja. (Tapani mukaan jätin sen homman sitten viimeiseen mahdolliseen postituspäivään.) Sytytin kynttilän, join kaakaocappuccinoa ja kuuntelin Loirin iki-ihanaa joululevyä kortteja kirjoitellessani. Sain samalla innostuksen askarrella pakettikortit, ja tein sitten senkin homman samaan syssyyn. Mistähän se muuten johtuu, että jo useamman vuoden ajan olen ostanut valmiit joulukortit, mutta pakettikortit olen askarrellut itse... Voisi vaikka ensi vuonna kokeilla joulukorttiaskartelijan taitojaan. Hihii. Voin kuvitella mielessäni millaisia hilehirvityksiä voisi saada aikaan kun oikein paneutuisi asiaan.

Kissa auttoi korttien kirjoittamisessa ja askartelussa parhaansa mukaan. Minä koetin saada Kissan ymmärtämään etten tarvitsisi apua, mutta Kissa ilmaisi hyvin päättäväisesti halunsa osallistua askartelutalkoisiin. No, hänen  ystävällisellä avustuksellaan sain sitten homman valmiiksi parissa tunnissa. Enkä edes ärsyyntynyt yhtään.

Kävin taasen joululahjaostoksilla. Tai ostosyrityksellä. En löytänyt mitään. Harkitsin jo hetken ostavani yhdeksi lahjaksi hiirenloukun ja kärpäslätkän (ne oli aika edulliset). Jostain syystä tämä ajatus rupesi huvittamaan minua niin kovasti, että pinnistelyistäni huolimatta en pystynyt estämään yksinäistä hihittelyäni hyllyjen välissä. Siellä samassa välikössä seisonut vanhempi naishenkilö saattoi pitää minua jotenkin outona. Varsinkin kun siirryin vielä hänen lähelleen katselemaan jotain muuta kuin kärpäslätkiä ja hihityskohtaus valtasi minut uudemman kerran. Olin myös hyvin lähellä ostaa yhdelle ystävälleni tiskiharjan (koska sille olisi ainakin käyttöä) ja hymynaamayövalon (koska se oli niin hupaisan kaamean turha). Mutta en usko että hän olisi ilahtunut kummastakaan. Eli jätin ostamatta. Enkä siis löytänyt mitään muutakaan. Mutta en edes ärsyyntynyt yhtään.

Citymarketissa oli mielettömästi kaikkia ihania erikoisjuustoja. Minusta tuntuu, ettei siellä normaalisti ole niin suuret valikoimat. Tai sitten en ole vain kiinnittänyt huomiota. Luulisin kuitenkin, että joulun tulo on lisännyt juustovalikoimaa. Ostin jotain sellaista yrttituorejuustosydeemiä, joka maistui kyllä aika herkummalle kuin tavallinen rasiatuorejuusto. Pitäisi ehkä kokeilla vielä jotain niistä vuohenjuustohommeleista mitä siellä oli. Vuohenjuusto on ihanaa.