Yhdet pikkujoulut juhlistettu. Kanapiirakasta tuli sen verran hyvää, että sitä voisi kenties kokeilla uudemmankin kerran. Hunajamarinoituja broilerisuikaleita, sipulia, aurajuustoa ja persikkaa täytteenä. Leivoimme ihan pari pellillistä piparkakkujakin. Ja heti vieraiden lähdettyä sain Kissan kiinni itseteosta nuolemassa pöydälle jääneitä pipareita. Ja vielä kahdesti. Sitten tajusin nostaa ruoat turvaan. Mikään ei ole turvassa meijän herkkusuukisulta.

Minua väsyttää, mutta en vaan osaa ruveta nukkumaan. En ymmärrä miksi. Tiedän, että nyt minä saisin unta. Kohta ei taas uni tule, kun uniaika menee ohi. Viime yönä näin varsin hassua unta. Sain eräältä mieheltä vaaleanpunaisen ruusun. Ojentaessaan ruusua mies pisti ruusun piikillä sormeensa ja siitä alkoi vuotaa verta. Minä otin ruusun itselleni ja lähdin kävelemään pois miehen luota. Sitten muutuinkin Mullan alla sarjan Claireksi, ja katselin itseäni, tai siis Clairea, joka käveli sen ruusun kanssa pitkin tietä jossain omakotitaloalueella. Kertojan ääni selitti jotain että naisella oli mukavaa miehen kanssa, mutta ei heistä voinut koskaan tulla mitään, että ei nainen tosissaan halunnut sellaista miestä. En tiedä miten tällaisen unen voisi selittää, mutta jotenkin minusta tuntuu, että en pitäisi siitä selityksestä...  Jännää unessa oli se, että puhuin erään ystävän kanssa pari viikkoa sitten, että mitä jos unessa olisi kertojan ääni joka selittäisi tapahtumia. No nyt minulla sitten oli!

Totesin jälleen tänään, että Kapteeni Ä-nen Syyään eka on loistobiisi. Oikeesti nää sanat on niin totta:

"Nälkänen kissa on kiukkunen.
Se rentoutuu vasta kun ruokit sen.
Sama on laita myös ihmisen,
jos mul on nälkä mä näytän sen.

Joo me voidaan ottaa rennosti,
mut vasta kun vatsa on täysin täysi.
Ei oo ihme et on hermot pinnalla,
kun ei muruakaan oo siel rinnan alla.

Ensimmäiset asiat ensiksi,
nälkäseen ihmiseen iskee ressi.
Ensin ruoka, sitten vasta lysti,
muuten se ei osaa olla ihmisiksi."

Kiukkutyttökäyttäytymistäni on niin paljon helpompaa ymmärtää, jos on sisäistänyt nämä faktat... Nälkänen kissa on kiukkunen ja se rentoutuu kun ruokit sen!