En meinannut saada yöllä millään unta, vaikka olin illalla tosi väsynyt ja menin siksi nukkumaan jopa aiemmin kuin normaalisti. Yli kolme tuntia meni ennen kuin sain unen päästä kiinni. Kaikenlaisia nukahtamista häiritseviä ajatuksia pyöri päässä (lähinnä jatko-opiskelu/työnhakusuunnitelmia). Ja sitten piti juosta vessassakin vähän väliä. Jossain vaiheessa tuli hirveä nälkä. Sitten kohta ei enää nukuttanutkaan. Ja pisteenä iin päälle, levottomat jalat.

Tai en tiedä ovatko ne oikeat levottomat jalat, mutta oireet sopivat jollakin tavalla. lllalla nukkumaan mennessä jaloissa (erityisesti pohkeissa ja jalkaterissä) on epämiellyttäviä tuntemuksia, jonka takia jalkoja pitää liikutella. Mutta en tiedä sopivatko minun oireeni kuitenkaan täysin siihen oikeaan oireyhtymään vai ovatko ne vain vähän samankaltaisia. Ensinnäkin minun oireeni ovat hyvin satunnaisia ja on pitkiä jaksoja jolloin niitä ei ole lainkaan. Toiseksi ne eivät ole niin pahoja, että minä esimerkiksi heräisin niihin.

Enkä tiedä miltä sen epämiellyttävän tuntemuksen pitäisi tuntua. Kai se on vähän epämääräinen ja hankalasti kuvailtava. Minun jaloissani se tuntuu hassulta tuntemukselta jossain syvällä jalan sisässä. Se ei ole kipua eikä kutitusta, mutta enemmän noista kahdesta se on kutitusta. Tulee sellainen olo, että olisi pakko saada venytettyä pohjelihasta, mutta venyttäminen ei auta mitään. Tuntuu ettei pysty venyttämään jalkaa niin paljon, että se poistaisi sitä inhottavaa tunnetta. Eikä jalan hierominenkaan auta.

Luin jostain netin keskustelupalstalta, että joillekin apua oli tuonut jalkojen liottaminen kylmässä. Kokeilin siis eilen illalla suihkuttaa jalkoja kylmällä vedellä. Auttoi niin pitkään kuin se kylmän kihelmöivä tunne säilyi jaloissa, mutta sitten levottomuus palasi. Sen jälkeen sain loistokkaan idean laittaa polvisukat jalkaan. Ajattelin, että jos sukkien suu puristaa pohjetta, niin en tunne niin voimakkaasti sitä ärsyttävää tunnetta siellä jalan sisäosissa. En nyt sitten tiedä auttoiko se, vai johtuiko väsymyksestä, mutta ainakin nukahdin viimeinkin.