Onhan se ihan älyttömän hyvä. Nimittäin Linnunradan käsikirja liftareille. Olen lukenut kirjan pari kertaa, katsonut pariin otteeseen brittisarjan ja nähnyt myös sen uuden elokuvan (joka oli mielestäni vain ihan ok, kirjan ja sarjan ollessa hyviä tai loistavia). Nyt sitten törmäsin sattumalta kirjastossa radiokuunnelmasarjaan ja päätin kokeilla Linnunradan käsikirjaa tuossakin muodossa. Mukavaa oli muuten  lainata kuuntelukasetteja, tuli ihan lapsuus mieleen.

Linnunradan käsikirja on aivan täynnä mahtavia kohtia, joita tekisi mieleni lainata. Mutta koska minulla ei ole kirjaa (taidan piipahtaa kirjakauppaan ensi viikolla...) niin pitää turvautua toissijaiseen lähteeseen, eli löysin sivuston, jossa oli lainauksia Linnunradasta:

"Mutta suunnitelmat ovat olleet näytteillä..."
"Näytteillä? Mutta minun oli kömyttävä kellariin katsomaan niitä."
"Näyttelyosaston toimisto on kellarissa."
"Taskulampun kanssa."
"No, sähköt olivat kaiketi poikki."
"Samoin kuin portaat."
"Hyvä on, mutta joka tapauksessa te näitte ilmoituksen tien rakentamisesta."
"Kyllä", Arthur sanoi, "kyllä minä näin. Se oli näytteillä lukitun arkistokaapin alimmassa laatikossa käytöstä poistetussa vessassa jonka ovessa luki Varokaa leopardia!"


"On todella imartelevaa, että teidän planeettaamme kohdistuva kiinnostuksenne on niin palavaa.  Sallikaa meidän siis vakuuttaa että teidän alustanne lähestyvät ohjukset on varattu ainoastaan meidän innokkaimmille asiakkaillemme ja että niiden viritetyt ydinkärjet ovat pelkkä ylimääräinen huomaavaisuuden osoitus. Toivomme että asiakassuhteemme jatkuu jossain tulevassa elämässä... Kiitos."


Mestarirunoilija Grunthos mahtipontisen lausuessa runoaan "Oodi pienelle vihreälle möykylle jonka löysin kainalostani juhannuspäivän aamuna" neljä kuulijaa menehtyi sisäiseen verenvuotoon, ja ainoa keino jolla Keski-Linnunradana taiteilijoiden liiton vilunkilautakunnan puheenjohtajan onnistui selvitä hengissä oli järsiä toinen jalkansa poikki.