Parisen viikkoa on kulunut ahkeran opiskelun parissa. Olen istunut päivät yliopistolla tenttikirjojeni kanssa, koska yliopistolla on niin paljon helpompi keskittyä! Ajattelin vääntäistä gradunkin loppuun yliopiston tietokoneluokassa, vaikka se sitten tarkoittaisi sitä, että joudun kantamaan päivittäin rekkakuormallisen kirjoja edes takaisin. On vaan ollut niin kivat pari viikkoa, että en halua todellakaan takaisin siihen kotonamöllötysmotivoitumattomuuskierteeseen!

Yksi tosi kiva juttu tässä ahkerassa opiskelussa on se, että minua on lähiaikoina oikeasti nukuttanut! Silloin kun vain vetelehtii kotona, on jatkuvasti pikkaisen väsähtänyt, mutta ei silleen ihan todella nukuta. Ei koe lainkaan sitä ihanaa onnellisuuden tunnetta, mikä tulee siitä kun saa väsyneenä sulkea silmänsä ja painaa pään tyynyyn. Mutta nyt ahkeruuden seurauksena illalla on kivempaa mennä nukkumaankin. Jipiihipii.

Olen onnistunut kehittämään itselleni parissa viikossa geisha-addiktion. Syön joka päivä ainakin yhden geishapatukan, kun ne on niin käteviä eväitä lukusaliin. Ja jos on oikein karmea luku kirjassa, niin suklaa antaa kummasti voimaa sen läpipläräämiseen! Pitäisi ehkä jossain vaiheessa lopettaa tämä suklaamässytys ja siirtyä terveellisempiin eväisiin.. Tai sitten ei. Mutta geisha on kyllä ihan parasta suklaata. Tai vielä enemmän tykkään oikeastaan sellaisesta suklaasta, jossa on kokonaisia pähkinöitä sisällä. Se on ihan parasparasta.

Jaahas, ja tänään taitaa olla taas idolssikin! Odotan jo innolla mitä Kristian laulaa tällä kertaa, koska viime viikon Lapin kesä nosti sen ihan lopullisesti suosikikseni. Oli ihan mahtava esitys. Hieno ääni miehellä. Ja hieno kappale. Vesa-Matti Loirin Eino Leino -tulkinnat kuuluu ihan miun suosikkimusiikin joukkoon. Miusta se on aika hyvin, että vaikka olen kuullut Lapin kesän Loirin versiona lukemattomia kertoja, niin silti ei tullut hetkeksikään Kristianin esityksen aikana sellaista oloa, että höh se laulaa tän jotenkin väärin, ei sen näin kuulu mennä. Tulkinta on silloin onnistunut, jos se on laulajan oma eikä vain kopiota alkuperäisestä, ja niin hyvä/omanlaisensa/laulajan tyyliin sopiva/tms ettei ala vertailla sitä alkuperäiseen.

Mutta mutta. Nyt lähden taas yliopistolle ahkeroimaan viimeisen kirjan viimeisen luvun kimpussa. Sitten vielä kirjojen kertaus. Toivottavasti ehdin valmiiksi ennen idolssin alkua. Noiden kirjojen lukeminen on ollut yllättävän hidasta. Niin paljon asiaa, teoreettista käsitteistöä ja teen aika tarkkoja muistiinpanoja (kirjoittaminen auttaa keskittymään). Vähän varmaan alkaa kohta jänskättää, koska tentti on huomenaamulla, ja se on tosiaankin viimeinen mahdollinen tenttipäivä, koska valmistuminen lähestyy uhkaavasti. Hyvin olen nyt lukenut, joten toivotaan parasta, että tentti menisi läpi.