Väsyttää. Gradumorkkis. Yritän selittää itselleni, ettei ole mitään järkeä huolehtia sellaisista asioista, joissa loppujen lopuksi ei ole huolehtimista. Esimerkiksi graduni valmistuu kyllä ihan varmasti joskus tulevan kevään aikana. Jos se valmistuu myöhemmin kuin olin suunnitellut, niin se ei pilaa minun elämääni millään tavalla. Pitäisi osata aina ajatella järkeviä "mitäs sitten" ajatuksia. Mitäs sitten, jos graduni ei ole valmis tammikuun loppuun mennessä? Ainoa haitta on se, että se ahdistaisi minua itseäni. Ei maailma siihen kaadu.

Pikkujoulut numero kaksi olivat oikein mukavat. Ystävä oli yökylässä ja söimme aamupalaksi juustoröstipalleroita, aurajuustopatonkia ja Kartanon tilli&kermaviiliperunalastuja. Nam nam nam.

Tässäpäs lisää nam namia, broileripiirakan ohje. Se on sovellettu Parasta kotiruokaa keittokirjan kinkkujuustopiiraan ohjeesta:


Broileri-persikka-aurajuustopiirakka

Pohja

100 g margariinia tai voita
2 ½ dl vehnäjauhoja
korkeintaan ½ dl vettä

Täyte

250 g paketti hunajamarinoituja broilerin fileesuikaleita
sipulia
tölkkipersikoita, kaksi persikan puolikasta
aurajuustoa
n. 100 g juustoraastetta

Maitoseos

2 kananmunaa
1 dl maitoa
1 dl kuohukermaa
1 maustemitta suolaa
ripaus valkopippuria


1. Paistetaan broilerisuikaleet pannulla, sipulit joukkoon.
2. Rasva ja jauhot sekoitetaan keskenään. Lisätään vesi ja sekoitetaan tasaiseksi.
3. Taikina piirakkavuokaan ja paistetaan 200 asteessa 13-15 minuuttia.
4. Tehdään maitoseos.
5. Paloitellaan persikat ja aurajuusto (minusta parempaa on ripotella isohkoja aurajuustokokkareita sinne sun tänne, kuin pientä murua piirakanpäällys täyteen), raastetaan juusto.
6. Broileri, persikat, aurajuusto, juustoraaste ja maitoseos kaadetaan puolikypsälle pohjalle.
7. Kypsennetään piirasta vielä jonkun verran yli 20 minuuttia, kunnes täyte on hyytynyt.